söndag 19 april 2009

jag vet inte om…

Pirate Bay-rättegången är över och helt plötsligt så har fyra människor blivit x antal miljoner fattigare plus att dom även ska sitta inne ett år vardera. För motparten så är det här en stor seger som därmed får ett avslut och alla kan nu gå vidare. Själv har jag varit med om i princip samma sak: tvist med en f.d. entrepenör som försökt att blåsa mig på pengar. I mitt fall så blev det en förlikning, som i och för sig kostade en slant, men det innebar också att hela affären fick ett avslut och att båda parterna kunde gå vidare.
När det gäller Pirate Bay-rättegången så är det däremot lite annorlunda, för i det fallet så innebär domen att dom s.k. vinnarna blir förlorare. För tror skiv- och filmbolag att vanliga människor kommer att sluta med olaglig nerladdning? Ohh, inte! Troligen blir det så att allt fler kommer att ladda ner, men nu med s.k. ip-skydd vilket innebär att IPRED, och vad allt det där skitet innebär, blir tandlöst och inte kommer att ha någon verkan. Ja, men nu kommer äntligen dom lagliga alternativen att få utrymme för att utvecklas, tycker då ”vinnarna”. Tyvärr kommer det att bli tvärtom.
Spotify, Grooveshank och alla dom andra får istället en ännu större uppförsbacke och vi s.k. upphovsmän/kvinnor kommer att få fortsätta att skapa gratis musik/film. Så tack Universal, BMG, Warner Brothers och alla ni andra. Äntligen kommer alla att bli lyckliga och förhoppningsvis så kan vi återgå till LP-skivor!

/svannte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar