tisdag 12 maj 2009

även di store måste ge sig ibland

Den s.k. iTunes App Store är som bekant en stor tillgång för oss iPhone-missbrukare. Tyvärr så har Apple fått för sig att man måste stoppa vissa program. OK, det är bra att Apple har koll på vilka program som läggs upp och det finns vissa suspekta program som åkt ut med buller och bång. Ett av dom mest meningslösa program var en app som endast visade en ikon med en undertext där det stod något i stil med ”I'm rich”. Programmet kostade 999 kr, vilket är max vad ett program får kosta på App Store. Tyvärr visade det sig att någon dum person köpt ikonen och följaktligen gått på bluffen. Programmet åkte sedemera ut från App Store.
För några veckor sedan släppte Apple-nörden, Trent Reznor (NIN) sitt program ”nin:access”. Konstigt nog så fick Apple för sig att stänga ute programmet därför att Trent Reznor tillåter iPhoneanvändare att, gratis lyssna på hans musik. Japp, alla skivor ligger länkade i programmet och det är bara att klicka på en av låtarna så får man lyssna på s.k. högupplöst mp3.
Eftersom skivorna finns att köpa via iTunes så reagerade Apple ganska omgående och hotade att slänga ut programmet om inte NIN tog bort möjligheten att lyssna musiken. T. Reznor's svar blev att han då skulle tillåta programmet på s.k. jailbrakade telefoner. Apple insåg ganska snabbt att deras lösning inte var den bästa och antagligen har förhandlingarna med NIN gått med blixtens hastighet. För nu finns programmet helt gratis och du kan lyssna på alla plattorna. Tänk att David sopade till Goliat igen!

/svannte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar