fredag 22 maj 2009

rätt man på rätt plats


I Karlskrona få som missat ”affären” med Tullan Gunér och Blekinge musuem. Först blir hon avsatt/avskedad av en oenig styrelse som resulterar i att ordförande för styrelsen avgår i protest. Utöver det så vägrade Tullan att lämna sin chefspost, vilket jag tycker är lite konstigt. För vem vill arbeta för en arbetsgivare som inte vill ha en kvar, samt att flertalet ur personalen anser att man är inkompetent som chef. Efter mycket om och men så slutar det med att Karlskronas kommunalråd och ett f.d. kommunalråd går in och ”rättar till” styrelsens beslut och låter TG behålla sin chefstjänst.
Personligen blir man lite förbannad och undrar vad det här kostar mig som skattebetalare. Och givetvis undrar man hur stora kunskaper valda politiker har som arbetsgivare. För uppenbart är att politiskt tillsatta personer ska arbeta med politiska frågor och INTE att arbeta som arbetsgivare.
Vad har fru Brunsberg eller herr Persson (vice respektive f.d. ordförande för stiftelsen) för erfarenhet av arbetsgivarollen? Troligen ingen. Eller är det så att vi ska tillåta att politikerna ”träna” för framtida uppgifter och därmed låta dom träna under några år där dom får uppdrag som liknar en arbetsgivare, egen företagare eller något liknande? Nej, självklart inte.
Låt politikerna sköta det dom ska göra, det dom är valda att göra. Inte att dom ska agera som några jävla låtsaschefer som springer om kring och ta korkade beslut på bekostnad av mina skattepengar.

/svannte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar