onsdag 1 april 2009

i kristianstad händer det grejer!

Ca en gång i månaden får jag tillfället att spela på Bluesjam i Kristianstad. Personligen tycker jag det är näst intill en ynnerst att få vara med om det här. Det är mycket folk i publiken och det är många som vill jamma. I princip all musik är bluesrelaterad och åldern på publik och musikanter är från 18 år upp till 60 år. Och allt ”styrs”, med ordning och reda, av bluesjamets alter ego, Sven Wickström.
Det Sven, tillsammans med andra, skapat i Kristianstad är smått unikt. Själv är jag fullständigt övertygad om att det ALDRIG skulle kunna ske i exempelvis Karlskrona. Möjligen skulle det komma ca 15 personer i publiken och kanske det skulle komma 2 personer för att jamma. I Kristianstad däremot, är det ca 80-100 personer i publiken och ca 20 ”jammare”. Entrén är så låg så ingen har mage att klaga på priset, och det är småckat med folk. Varje gång! Och då ska man veta att det är en gång per månad (förutom maj-augusti). Jämför gärna det med den kulturella eliten som tar sig med kryckor och permobiler till dom s.k. jazzjamen! Man kan verkligen fråga sig vad kulturstödet går till!
Så har ni vägarna förbi Kristianstad den 24/4 så rekomenderar jag att ni besöker Kippers för en liten upplevelse. Mer info hittar ni även på www.bluesjam.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar