tisdag 14 april 2009

inte nytt men ändå en nyhet


Spotify har ju av många kallats för iTunes-dödaren. För oss som använder programmet så har det inneburit att cd-spelaren i princip åkt in i garderoben. Själv har jag pushat för programmet och betalar gladeligen 99 kr/mån för att programmet ska överleva. Jag har även testat konkurrenten Last.fm men tycker det fungerar betydligt sämre än Spotify. Däremot så blev jag lite mer överraskad av flashapplikationen, Grooveshark.
Programmet (kan väl kalla det så) har kanske inte lika många titlar som i Spotify, men däremot så hittar man ett gäng med album med AC/DC, Led Zeppelin och Beatles. Och det finns inte hos Spotify eller hos iTunes! Och självklart undrar man hur det är möjligt att Grooveshark lyckats få med sig bl.a. AC/DC som bojkottar all form av digital nerladdning, eller digital lyssning via nätet.
I och med att man lyckats med det, som ingen annan lyckats med, så finns det faktiskt en anledning att besöka deras hemsida. Och ett x-tra plus är att man kan lyssna utan att logga in, eller att skapa ett användarnamn.

/svannte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar