lördag 21 februari 2009

usa ska vara värst i allt

I ett av mina tidigare inlägg skrev jag om en vissa personer som helt sonika förkastar alla varningar vi får via forskare angående vår miljö. I fredagens BLT finns en insändare signerad Carl-Olof Persson som bl.a. skriver om kolidioxidutsläppen. Och det är skrämmande siffror som anges.
Enligt C O Persson så släpper vi i Sverige ut ca 7 ton koldioxid per person. I ett Bangladesh är det däremot 0,7 ton per person. Värstingarna är ”som vanligt” USA där usläppet är ca 20 ton/person.
När man läser den här typen av insändare så måste man på något sätt kunna granska källan och se om det är rätt. Och då är internet kanon. Så på Naturvårdsverkets hemsida hittade jag den här bilden och siffrorna som C O Persson uppger i sin insändare stämmer.
Bilden från Naturvårdsverkets hemsida visar att andra länder är ”stortjuvar”, men av någon anledning så blir man inte förvånad att USA ligger i topp. Borde inte det stora i landet i väst kunna ta sitt storebroansvar även när det gäller miljön. Och borde inte den amerikanska befolkningen opponerat sig mer när det gäller miljöansvaret. Självklart! Men kanske okunskapen beror på att personer i maktens korridorer ser till att information och kunskapen inte förmedlas. Ja, troligen är det så. För annars borde väl herr Bush och hans gelikar varit fängslade för länge sedan.

/svannte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar