söndag 1 februari 2009

så har det hänt igen!

Vi är väl några som hört att skivbolagen, åter igen, klantat sig och hittat på en ny jävla dumhet. Och man blir bara så fruktansvärt trött på deras agerande. Det är precis som om dom inte har fattat att år 2009 så handlar folk inte musik som man gjorde för 10 år sedan! Är det så jävla, satans svårt att fatta att folk faktiskt inte använder cd-spelare! Hur pantade är dom egentligen.
Vad är det då som har hänt? Jo, skivbolagen har infört vissa restriktioner när det gäller utbudet av musik i Spotify. Nu är det väl inget som drabbar mig, eftersom alla mina spellistor är intakta. Men det är inte det som är grejen. Utan det är helt enkelt att skivbolagen gör i princip allt vad dom kan för att ”leva kvar i det förgångna”. Därför denna svada av fina ord.
Nu är det inte bara Spotify som drabbats, utan även iTunes Store har drabbats av dom ”storas vrede”. Numera ska det kosta 129 kronor att köpa en s.k  ny skiva. Något äldre titlar kommer att kosta 99 respektive 69 kronor. Och detta är ”betalningen” för att Apple ville ta bort det s.k. DRM-skyddet. Ohh, JAA vad detta kommer att påverka att folk ladda mer mindre! (ja, det är ironi). Så för att påverka detta så är det bara att göra som vanligt. Mailbomba Sony, BMG, Universal, Warner Music och allt vad dom nu heter. Först då fattar dom väl att folk inte är intresserad att betala överpriser!

/svannte

PS. Hittar den här sidan som ett svar på bolagens kamp mot Spotify.  DS.

1 kommentar:

  1. Spellistor kan vara helt intakta idag, men under nästa vecka kommer mycket att plockas bort. Du märker om en artist är borta genom att se vad som finns vid en sökning.

    För info om vad som läggs till på Spotify, se Spotifynews

    SvaraRadera