onsdag 1 juli 2009

oj, vad förvånad man blir


En av gårdagens stora nyheter var Global Gaming Factory köper Pirate Bay för ca 60 miljoner kronor. Det är lite märkligt att det helt plötsligt finns uttalade ägare till Pirate Bay, när man under rättegången ville påvisa att man inte var ägare av företaget. Och man tjänade ju ABSOLUT inga pengar på Pirate Bay. Nej, det var ju bara en plats för vanliga människor att lägga upp torrentfiler. Helt plötsligt så visar det sig nu att Peter Sunde & Co vill vara ägare, vilket inte är konstigt eftersom man nu får 60 miljoner. Och jag tycker att dom s.k. fildelningsfans borde fattar att det finns folk som helt enkelt lura arslet av oss andra och har skapat sajter a la Pirate Bay enbart i syftet att tjäna pengar. För fan, vakna upp!

Enligt Joakim Melin, på macpro.se, så finns det ganska mycket att tycka om den här affären. Och mannen bakom GGF verkar inte vara den mest pålitliga mannen på jorden. Mer om honom finns att läsa på realtid.se.

/svannte


1 kommentar:

  1. Är du säker på vem upphovsrätten för dina inbäddade Simple Minds-låtar tillhör? ;) Tack för tipset förresten, bir att sätta igång Spotify på lite 80-tal.

    SvaraRadera