tisdag 18 november 2008

jaha, så är det dags igen

Sitter och tittar på programmet Agenda där man bl.a. diskuterar den så märkliga IPRED-lagen. Deltagarna är, förutom programledaren, repesentanter från de fyra borgliga ungdomsförbunden. De. "fyra" är helt överens om att lagen är helt fel och tror att det kommer innebära att film- och musikindustrin kommer att agera med maffiametoder. Tydligen har dom gjort det i bl.a. Danmark vilket ledde till att en 16-åring tog livet av sig. Han hade tydligen laddat ner och stämts på flera miljoner i skadestånd. Och det är detta som är deras problem. Att få in pengarna!
Jag tycker det är så fantastiskt märkligt att den här branschen inte lyckats ordna med hur de ska få in pengar till sina kostnader. Det finns fortfarande band och artister som tycker att iTunes är skit och bojkotta därför iTunes.
Inte konstigt att vissa frågar sig om dom är riktigt friska. Själv har jag mycket svårt att förstå anledningen och tycker dom är helt slut i ... Och antagligen så vimlar skiv- och filmbranschen av fler som tycker likadant.
Frågan är hur de ska försöka stoppa den digitala spridningen, laglig eller olaglig. Hur gör de exempelvis med det eminenta programmet Spotify? Ska dom försöka stoppa det också? Tror inte det kommer att ske, men den siste idioten är som bekant inte...

Så, åter igen: lägg ner den här lagen och gör något konstruktivt istället. Sänk priserna och börja tänka framåt.

/svannte

Posted with LifeCast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar