tisdag 16 december 2008

ibland måste man ge sig

I en allt för lång tid har "fallit ner" i det gamla. Det har inneburit att jag allt som oftast ödslat energi på sånt jag inte kan påverka. Ja, ni vet. Typ såna saker som innebär att andra måste andra sitt beteende. Och alla vet att man inte kan ändra på andra människor.
Det handlar inte om stora saker utan skitsaker som är fullständigt meningslöst att engagera sig i. Ett exempel är elever i som strunta att göra vad vi har kommit överens om, eller att dom istället skolkar.
Det är svårt att "låta bli" att bli irriterad, men jag har bestämt mig för att inte lägga allt för mycket tid på dom eleverna. Det är allt för lätt att lägga allt för mycket tid på dom som skolkar/skiter i skolan för att istället tänka på som vill göra något. Och någon gång måste man faktiskt låta eleverna ta eget ansvar och stå för sina handlingar.
Jag menar inte att man ska låta eleverna göra som dom vill eller att man ska släppa dom vind för våg, men ett sätt att fostra dom till medvetna samhällsmedborgare är bl.a. lära dom att ta ansvar. Och då kan man inte "rädda arslet" på dom hela tiden!

/svannte

1 kommentar:

  1. Helt rätt! De måste lära sig att ta ansvar för sina handlingar!
    Må så gott o ha så roligt =)
    kram

    SvaraRadera