lördag 29 november 2008

grinig gubbe

Den här veckan har varit min sista som studiekonsulent på NBV. Nu blev det så att jag hade komptid att ta ut så jag har, så att säga, varit ledig. Tanken var att jag skulle få tid att göra diverse saker innan jag skulle börja på skolan.
Tyvärr så har veckan blivit förstörd på grund av sjukdom. I princip hela veckan så har jag haft ont i halsen och varit förkyld. Alltså ingen bra vecka.
Det värsta är dock inte förkylningen eller hostan. Nej det värsta är att man blir så förbannat grinig. Man blir helt enkelt en gammal grinig gubbe! Det innebär att allt som går emot en blir extra jobbigt.
I onsdags gick bilen sönder. Något fel på tändspolen vilket innebar en reperation som kostade ca 4000 kr. Hur glad blir man då? Inte mycket. Och som en grinig gammal gubbe så blir det här tusen gånger jobbigare. Men det är då man måste tänka "kaj pollak" och att försöka hitta något positivt.
Det är då jag bruka tänka på en person som jag träffade, som hade bra mycket mer bekymmer än en sketen förkylning och en trasig bil. Han sa: "Det är bara pengar! Mina barn mår bra, jag har kläder på kroppen och jag har vänner som bryr sig om mig. Då betyder inte en miljon inte så mycket".
Det inser man att det inte hjälper att vara en grinig jävel.

/svannte

Posted with LifeCast

1 kommentar:

  1. Smart kille, det där.... men det är banne mig inte lätt att tänka positivt i alla lägen... hmmm.... hur negativt var det då *hehe*

    SvaraRadera